website Ugrás a tartalomra
Hívj minket:+36 70 368 4007 (H-P 10-16 óráig)

Termékek keresése

Egyáltalán miért viselünk sportcipőket, és miért jó a New Balance?

Egyáltalán miért viselünk sportcipőket, és miért jó a New Balance?

  • által gabor hars

Sziasztok, ez itt a mybrands.hu teljesen szuverén blogja, a tartalom a szerzők, azaz kollégáink, munkatársaink véleménye, akik többnyire évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a témában.
Sportcipőt hordani az utcán valamikor a 60-as 70-es években merült fel egyáltalán, ez volt az a korszak amikor a mai legismertebb gyártók elkezdtek nagy mennyiségben sportcipőket gyártani a piacra. Ezzel együtt ekkor még nem beszélhettünk a Sneaker kultúra kialakulásáról, inkább csak furcsaságnak számított, ha valaki nem bőr utcai cipőben jelent meg valahol. 

new balance férfi sportcipő 574

A legelső Sneakerek (mai kifejezéssel élve) a Chuck Taylor-ok voltak a Converse-től, és melyek első viselői, zenészek, fesztivál résztvevők, „rebellis” gondolkodású fiatalok, akik el akartak térni a hagyományostól, ki akartak tűnni a tömegből. A két igazán nagy név (Adidas és Nike ) ekkor még csak valódi sport sportcipőket gyártott (versenysport), nem létezett a mai értelemben elsöprő méretű piac a napi viseletű „sport” cipőkre. Aztán a 70-es évek végén a 80-as évek elején indult el igazán a világ méretű trend, ahogy korábban a farmer, úgy lett a sportcipő viselete is a mindennapjaink része, és vált széleskörben kedveltté és elfogadottá. Innentől kezdtek el a legnagyobb gyártók is fókuszálni erre a piacra, és az eladások jóval nagyobb részét adta ez a mennyiség. Egyszerű saját megfigyelés, ha a környezetünkben lenézünk az emberek lábára, látni fogjuk milyen nagy számban hordunk sportcipőket, összevetve az inkább elegáns, bőr vagy vászon cipőkkel.

new balance 574 női sportcipő

A trend azóta is megállíthatatlan és lett méltán az egyik legnépszerűbb márkája a New Balance, és legismertebb darabja pedig a New Balance 574. A New Balance ami a kezdetekkor nem is cipőket hanem talpbetéteket gyártott és több mint 100 éves fordulatos cégtörténete során (másik cikkben bővebben írunk róla) több tulajdonosváltáson keresztül, végül a 80-as évek elején kapta meg az ikonikus N betű logót és kezdett hihetetlenül népszerűvé válni az utcai viseletben is. Nyilván nehéz objektíven értékelni a sportcipők közötti kényelmi különbségeket, mégis általánosan elfogadott ítélet, hogy a New Balance a legkényelmesebb sportcipők egyike, nem véletlen hogy olyan hírességek is a napi uralkodó ruhadarabjuknak választották, mint Steve Jobs vagy Elon Musk. A cipő készítésénél a mai napig tudományos részletességgel figyelnek a kaptafák legkényelmesebb kialakítására, nem véletlen hogy az New Balance 574, 577, 300 és a többi modellek évtizedek óta változatlan belső kialakítással jönnek ki a gyárakból és szolgálják a használóik kényelmét szinte minden szituációban. A napi iskolába járástól a fél elegáns céges partiig tökéletes választás lehet, egy farmerrel, egy inggel a „casual friday” banki öltözködésben is megjelentek, végérvényesen meghódítva a városi ember ruhatárát.


Megjegyzés a rendeléshez
KUPONKÓD
Görgess fel